Isoleren met spuitkurk
De Voordelen
Gespoten kurk, of kortweg spuitkurk, is een emulsie op basis van vermalen kurkkorrels en bio-based harsen die met behulp van een pistool op luchtdruk wordt aangebracht. Dit vormt een onderhoudsvriendelijke, elastische en isolerende coating ter bescherming en afwerking van gevels, daken onder helling, terrassen, balkons en interieur. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat er aan de opmars van deze revolutionaire coating geen einde lijkt te komen.
Spuitkurk kan bij zowel renovaties als nieuwbouwwoningen gebruikt worden en dat zowel binnen als buiten. Het vormt waterafstotende, maar ademende coating die de thermische en akoestische eigenschappen van het gebouw verbetert.
Onze spuitkurk is beschikbaar in 40 standaardkleuren en in een fijne, normale of grove korrelstructuur. De verschillende korrelgroottes zorgen telkens voor een andere look. Met een kleine korrel bekom je een vrij glad resultaat, terwijl een grotere korrel voor een ruwere afwerking zorgt.
Spuitkurk heeft een hoge hechtkracht en kan rechtstreeks worden aangebracht op allerlei minerale ondergronden, bijvoorbeeld beton, pleisterwerk, stenen, pannen, tegels en vezelcement, en op materialen zoals metaal, hout en kunststof. Bovendien kan spuitkurk toegepast worden op reeds geverfde muren en zelfs bitumen (leien) of kan het worden gebruikt als afwerking op een gevelisolatieplaat.
Spuitkurk wordt aangebracht in verschillende lagen aan de hand van een luchtcompressor en een spuitpistool. Meestal brengt men zo’n 3 lagen aan met telkens een dikte van ongeveer 3mm wat neerkomt op een minimaal verbruik van 2kg/m². Hierdoor kan spuitkurk relatief snel worden aangebracht. Zo kunnen we met 2 personen per dag zo’n 50m² afwerken.
Spuitkurk is een hernieuwbaar, ecologisch product gemaakt op basis van organische materialen zoals acrylaathars op waterbasis en kurk. Ook worden er plantaardige oliën aan toegevoegd en voor de kleuring gebruikt men natuurlijke pigmenten.